FAQ

Wat moet ik doen als ik pech heb met mijn huurauto?

Als je onverhoopt pech krijgt, sta je er niet alleen voor. De meeste verhuurders bieden een 24-uursservice, het telefoonnummer vind je op de huurcontract van de lokale partner. Neem altijd éérst contact op met de lokale verhuurder. Schakel niet zelf, zonder overleg, de wegenwacht in. Deze kosten krijg je dan namelijk niet vergoed. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij hebben een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is. Je bent hiermee dus altijd verzekerd van Nederlandstalige ondersteuning.

Het noodnummer is +31 23 5 699 690.

Welke documenten heb ik nodig bij het ophalen van mijn huurauto?

Als je de huurauto ophaalt, dien je (als hoofdbestuurder) een geldig rijbewijs, geldig paspoort en de Sunny Cars voucher te overleggen. Op vrijwel alle bestemmingen moet de hoofdbestuurder over een creditcard op naam beschikken. Het is belangrijk dat je jouw pincode weet, die is tegenwoordig verplicht bij het betalen met een creditcard. Verder is alles al geregeld en ben je optimaal verzekerd. Je kunt zó wegrijden. Prettige vakantie!

Creditcard op naam van huurder nodig bij autohuur?

De creditcard waarmee je de borg ter plekke voldoet, moet op naam van de hoofdbestuurder staan. Dit is om zekerheid te hebben over wie de auto bestuurt, zodat alle gegevens (handtekening, rijbewijs, identificatiebewijs en creditcard) overeenkomen.

Wel of geen navigatie boeken

Je kunt ook nog besparen door je eigen navigatie mee te nemen in plaats van er eentje te huren. Behalve wanneer je bij Sunny Cars boekt, want daar is de GPS inbegrepen in de huurprijs van de auto! Je zou ook je smartphone kunnen gebruiken, alleen is dat wel duur in het gebruik omdat je de data-roaming moet aanzetten en je het risico loopt om kosten te maken buiten je data bundel.

Kinderzitje zelf meenemen

Meestal is het verstandig om je eigen kinderzitje mee te nemen als je met jonge kinderen gaat reizen. De kosten voor deze extra optie bespaar je dan. Kinderzitjes zijn wel verplicht, dus heb je er zelf geen om mee te nemen, vergeet het dan niet te regelen in je boeking. Omdat ze nogal wat ruimte innemen in je bagage zou je ervoor kunnen kiezen om opblaasbare verhogers mee te nemen.

Tijdig reserveren loont

Zoals bij vliegreizen is het zo dat hoe langer je wacht hoe duurder het wordt. De meeste verhuurders hebben geen oneindig aantal auto’s in de verhuur, dus hoe eerder je boekt hoe meer kans je hebt op de auto van jouw keuze en op een lagere huurprijs. Kans dat alle auto’s al verhuurt zijn wanneer je ter plaatse gaat boeken is het grootst in populaire vakantiebestemmingen. Ga je in het hoogseizoen zorg dan dat je de huurauto al tijdig vooraf hebt geregeld via Sunny Cars. Zo bespaar je veel geld en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer.

Auto terugbrengen op andere plaats

Op veel plaatsen in Amerika is het mogelijk om de auto gratis terug te brengen op een andere plaats dan de afhaalplaats. Dit is echter niet standaard. Veel lokale autoverhuurders berekenen extra kosten hiervoor omdat ze de auto weer op moeten gaan halen op een andere plaats. Informeer dus voordat je gaat en dit van plan bent te doen of er extra kosten worden berekend. Zo bespaar je dus ook kosten als het een gratis one way is. Berekenen ze extra kosten dan staat dit aangegeven tijdens het boekingsproces. Houd dit goed in de gaten!

Verhuur in stad of op vliegveld

Ga je liever wat later pas rondrijden met de huurauto dan kun je een paar dagen huur besparen door de auto niet op het vliegveld maar bijvoorbeeld in de stad te huren. Je neemt dan vanuit het vliegveld het openbaar vervoer of een taxi en huurt pas later de auto. Zo bespaar je bijvoorbeeld ook parkeergeld als de auto daar staat terwijl je hem toch niet gebruikt.

Grote auto kan goedkoper zijn dan kleine auto

Een kleinere auto is vaak goedkoper in huur, maar ga je bijvoorbeeld in een bergachtig gebied op verkenning dan kan het best zijn dat je de hogere huur van een grotere auto uiteindelijk terugverdiend in de brandstof. Hoe dan? Een grotere auto heeft in de bergen meer power en zal dus minder verbruiken dan een kleinere auto die meer moeite moet doen om de bergen over te komen.

Let op de ophaal en terugbreng tijden

Een autoverhuurder hanteert een tijdsduur van 24 uur om de huur te bepalen. Het kan dus veel schelen wanneer je de auto ophaalt en terugbrengt. Je zou ervoor kunnen kiezen om iets eerder naar het vliegveld of andere inleverplaats te gaan om 24 uur te besparen die ze extra tellen als je de afhaaltijd die ze aanhouden bij het inleveren overschrijdt. Je komt bijvoorbeeld aan om 11.00 uur en je vertrekt weer om 15.00 uur. Het kan dan lonen om de auto voor 11.00 uur in te leveren om zo de kosten voor een extra dag te besparen.